България, Водещи, Здраве, Общество, Столична

МЗ търси директор и за „Майчин дом“

Майчин дом София

Министерство на здравеопазването обяви конкурси за шефове на четири от най-големите болници в София. Сред тях е и „Майчин дом“, съобщава clinica.bg.

В момента изпълняващ длъжността на най-голямата АГ болница в страната е д-р Димитър Драгиев. Д-р Драгиев беше бивш директор на „Шейново“, а в „Майчин дом“ дойде, след като проф. Виктор Златков напусна. Той беше назначен на поста от бившия министър Петър Москов. Конкурс за длъжността му обаче така и не се проведе, затова и до ден-днешен той се води временно изпълняващ.

Според слуховете в гилдията сред кандидатите за поста е д-р Иван Костов, който последно беше директор на АГ болницата „Св. София“. На последния конкурс за директор на общинската клиника обаче за поста се пребори д-р Гергана Коларова, която вече офицално го зае.

Кандидатите за директор на „Майчин дом“ могат да подават документи в ресорното ведомство до 18 април, а самият конкурс ще се проведе след Великден – на 19 април.

Конкурси за нови директори са обявени в още три държавни болници. Както вече clinica.bg писа, едната от тях е Националната специализирана болница за рехабилитация. Другите две обаче са „Пирогов“ и „Св. Ив. Рилски“, където директорите бяха сменени преди броени дни. В първата болница поста зае проф. Асен Балтов, а във втората беше върнат д-р Дечо Дечев. Конкурсите за директор в двете болници ще се състоят съответно на 25 и 19 април.

Очакват се и смени в бордовете в повечето областни болници. Те ще се състоят на общите им събрания, които се насрочиха по заповед на здравния министър.

Нови назначения ще има и в самото здравно ведомство. Конкурси бяха обявени за две ключови дирекции – „Обществено здраве“ и „Медицински дейности“.

Коментари