България, Варна, Водещи, Здраве, Общество

255 варненки с безплатни прегледи за рак на гърдата

 

22

От днес във Варна започва записване за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.  Те ще се извършват по съвместната програма „Бъди до мен“ на Фондация „Еднa от 8“ и Avon в Аджибадем Сити клиник – Варна.

Прегледите са предназначени за дами на възраст от 20 до 60 години, които не са диагностицирани с онкологично заболяване. Изследвания ще се правят след предварително записване на час на телефон 0700 33 900 в работните дни или на място в медицинския център. Желаещите да се прегледат ще попълнят анкета, чиято информация е необходима за статистика в края на кампанията.

По програмата във Варна ще могат да се прегледат 255 жени. Прегледите ще продължат 1 месец или до изчерпване на предвидения брой пациенти. Те са част от втората вълна от прегледи по програмата „Бъди до мен“ и се реализират благодарение на дарението от 100 000 лв., набрано от кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“ през цялата 2015 г.

Медицинският център разполага с единствения в Североизточна България дигитален мамограф с висока разделителна способност. Апаратът работи с ниска доза лъчение за пациентките. Специалистите по образна диагностика в медицинския център имат специализации и дългогодишен опит в диагностиката на онкологични заболявания. Те са убедени, че добрата профилактика помага за решаването на здравословните проблеми в самото им начало.

Коментари