255 варненки с безплатни прегледи за рак на гърдата

  • 20 март 2017, 15:00
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
22 7

 

22

От днес във Варна започва записване за безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.  Те ще се извършват по съвместната програма „Бъди до мен“ на Фондация „Еднa от 8“ и Avon в Аджибадем Сити клиник – Варна.

Прегледите са предназначени за дами на възраст от 20 до 60 години, които не са диагностицирани с онкологично заболяване. Изследвания ще се правят след предварително записване на час на телефон 0700 33 900 в работните дни или на място в медицинския център. Желаещите да се прегледат ще попълнят анкета, чиято информация е необходима за статистика в края на кампанията.

По програмата във Варна ще могат да се прегледат 255 жени. Прегледите ще продължат 1 месец или до изчерпване на предвидения брой пациенти. Те са част от втората вълна от прегледи по програмата „Бъди до мен“ и се реализират благодарение на дарението от 100 000 лв., набрано от кампанията „От любов към живота – Avon срещу рака на гърдата“ през цялата 2015 г.

Медицинският център разполага с единствения в Североизточна България дигитален мамограф с висока разделителна способност. Апаратът работи с ниска доза лъчение за пациентките. Специалистите по образна диагностика в медицинския център имат специализации и дългогодишен опит в диагностиката на онкологични заболявания. Те са убедени, че добрата профилактика помага за решаването на здравословните проблеми в самото им начало.