Kng ГОДИНИ "КМЕТ НА ГОДИНАТА". ГЛАСУВАЙ!

Благоевград ще има Експо център с бизнес инкубатор

  • 19 април 2017, 08:20
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Htrdgdggdvfgd

[caption id="attachment_82448" align="aligncenter" width="1111"]Кметът на Благоевград Атанас Камбитов Кметът на Благоевград Атанас Камбитов[/caption]

Кметът на община Благоевград Атанас Камбитов разказва за иновациите в общината. Той е роден е на 30 април 1967 година в Благоевград. По професия е лекар. Има и магистърската степен по  „Стопанско управление“ от Университета за национално и световно стопанство.

- Г-н Камбитов, какви иновации в услугите подкрепя общината и предлага на гражданите и гостите на града?

- Благоевград е община, която е ориентирана в подкрепа на бизнес идеи, които създават бизнес постижения. Усилията ни са насочени към подпомагане на икономическото и обществено развитие и повишаване на конкурентоспособността на икономиката чрез развитие на Информационни и комуникационни технологии, насърчаване на научните изследвания и връзката „наука – бизнес“, образованието по софтуерни специалности на ученици и студенти. Община Благоевград непрекъснато полага усилия и търси нови модели за налагането на иновативни инициативи. Сред приоритетите ни е развитието на ИКТ сектора в Благоевград, с което той ще се превърне в модерен европейски град, залагащ на високите технологии.

- Предвиждате ли да бъде изграден център, в който да бъдат съсредоточени компании от ИТК сектора?

- Гордо можем да кажем, че уверено вървим към реализиране на Експо център с бизнес инкубатор, с офис сгради, именно поради повишения интерес от ИT компании. ИТ и аутсорсинг бизнеса през последните години се превърна в силна индустрия и много от градовете в страната ни се възползват от подема й. Това е едно от решенията Благоевград да се превърне в атрактивно място за младите, предвид тяхното отношение към съвременните технологии.