БНТ1 ще предава на живо сватбата на принц Хари и Меган Маркъл

  • 16 май 2018, 14:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
%d0%91%d0%9d%d0%a21

БНТ1 ще отведе в събота телевизионните зрителите във Великобритания, за да проследят на живо събитието на годината в кралската фамилия - брачната церемония на актрисата Меган Маркъл и принц Хари, съобщиха от "Сан Стефано" 29. Тя ще се състои в параклиса „Сейнт Джордж“ в двореца Уиндзор, а традиционната тържествена обиколка с кралската карета ще бъде из улиците на градчето.

Журналистите Милена Цветанска и Георги Любенов ще са водещи на специалното студио „Кралската сватба“, което ще започне в 13:55 часа. Подробности за церемонията и изискванията на протокола ще бъдат обсъдени с експерта в тази област Мария Конакчиев, а детайлите в облеклото и стила на високопоставените гости ще следи главният дизайнер на БНТ Ина Исса. Бляскавото събитие ще бъде разгледано и в контекста на помрачените политически перспективи за Великобритания с политолога Ана Динкова и ПР специалиста Любомир Аламанов. Разговорът в студиото ще бъде допълнен с малко известните факти около дългоочакваното светско събитие от преводача Сабрина Хил и главния редактор на сп. „Hello“ Инес Павлова.

В специално интервю от Лондон, световноизвестният български цигулар Васко Василев ще разкаже за своите срещи с членове на кралското семейство и защо хората днес все още имат нужда да вярват в приказки. Един от най-успелите журналисти във Великобритания, работил дълги години за ВВС, българинът Огнян Бойчев също ще се включи на живо от английската столица с разказ за британците, които се готвят за Брекзит, докато празнуват кралската сватба.

Водещите на специалното студио ще припомнят на зрителите невероятната история на крал Едуард VIII, който абдикира в името на любовта си към американката Уолис Симпсън. Обществената телевизия ще покаже и кои са другите жени без кралска кръв, подобно на Меган Маркъл, които са ставали част от благороднически фамилии.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!