Борисов към министър: Доволен ли ще си, ако ти спрем заплатата

  • 16 май 2018, 12:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Sebkqrtrda7rjavedcu1qwy7calku07qmcbzcdyeickpx92ib

Премиерът Бойко Борисов нахока публично здравния министър Кирил Ананиев заради кризата с болниците във Враца и Ловеч. Двамата си размениха резплики в началото на днешното правителствено заседание. Кризата в двете болници се точи от няколко месеца - заради финансови неуредици и неплатени заплати, специалистите напускат.

 "Хората да си получават заплатите и паралелно с това правете реформите. Не може да се крадат и да се източват болниците. Не може с над 450 млн. да сме увеличили клиничните пътеки тази година, близо 5 млрд. лв. да отидат за здравеопазване, и да ми се казва, че сестри и санитари не са получавали заплати"заяви Борисов.

Премиерът подчерта, че държавата никога досега не е отделяла толкова много пари за здравеопазване.

"Грехота е при толкова пари да има недоволни. Стабилизирайте ги, успокойте хората", заръча Борисов на Ананиев.

Здравният министър обаче го репликира, че вината за състоянието в тези две болници е на тези, които са ги довели до това положение.

"И на теб от февруари да ти спрем заплатата, и ти ще си недоволен, оправете този проблем", отвърна Борисов. Той припомни на министрите, че има задържани, обвинени, включително представители на ГЕРБ. "Ще си получат заслуженото. Да не се получава повече това, това са ни два областни града", каза още Борисов.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!