Бяла с нов стадион през юли

  • 29 май 2015, 09:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
57786714 2c56 d36a

Продължава ремонтът на стадион „Черноморец” в град Бяла, който се очаква да бъде готов през юли. Ремонтът се изпълнява по проект „Рехабилитация и модернизация на спортен комплекс „Черноморец“ град Бяла, община Бяла“ на стойност 2,5 млн. лв. и се финансира от Програма за „Развитие на селските райони“.


По проекта се изгражда ново футболно игрище с естествено тревно покритие с размери 72 метра ширина и 105 метра дължина. Ще има още игрище за мини футбол с изкуствено тревно покритиe, комбинирана спортна площадка с изкуствена настилка за волейбол, баскетбол и тенис и лекоатлетическа писта с 6 коридора с дължина 400 метра.Съоръжението ще има и нова основна трибуна с 515 седящи места, метална козирка над 400 от местата на основната трибуна с второ ниво, предвидено за място за видеозаснемане и северна трибуна с 185 седящи места. Ще бъде осигурен достъп за инвалиди до трибуните и спортните съоръжения.


„Целите на проекта са осигуряване на достъп до спортни инициативи на децата, подрастващите, рисковите групи от местното население и гостите на общината, създаване на безопасни условия за спорт и отдих, откриване на нови възможности за развитието на организирани спортни дейности и отдих в района, създаване на предпоставки за организиране на състезания, спортни инициативи, концерти и подобни мероприятия. След завършване на строителните работи по обекта и въвеждането му в експлоатация, планирано през месец юли, бихме желали град Бяла да намери подобаващо място във футболната и спортната карта на България и Европа. Във тази връзка предвиждаме организирането на международен юношески турнир по футбол“, споделя инж. Коста Стоянов – ръководител на проекта.