Червен съветник иска минимална цена от 0,94-0,96 лв. на километър за такситата

  • 16 май 2018, 19:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
%d0%9a%d0%b0%d0%bb%d0%be%d1%8f%d0%bd %d0%9f%d0%b0%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2

0,94-0,96 лв. на километър е разумно решение за минимална дневна тарифа на таксиметровия превоз. Това каза заместник-председателят на комисията по транспорт и туризъм към СОС от БСП Калоян Паргов. На днешното й заседание беше представен доклад, изготвен от "Грант Торнтон" ООД, относно "Анализ на себестойността на километър пробег на база данни, предоставени от браншовите организации на таксиметровите шофьори и фирми за таксиметрови превози", съобщиха от БСП.

"След 4 години, в които Столична община се чувстваше над закона и не изпълняваше изискванията му, според които трябваше да има минимална дневна тарифа за превоз на таксиметровите шофьори, най-накрая дойде времето да го направи", коментира Калоян Паргов. Той обясни, че с колегите му от групата на БСП в местния парламент силно приветстват това. 

"Според представения ни анализ, има един диапазон от 0,89 до 1,13 лв. на километър, в който е възможно да бъде позиционирана минималната дневна тарифа. Нашето мнение е, че трябва да изберем среден вариант, който да е около 0,94-0,96 лв. Това би било разумно решение, въпреки че исканията на повечето превозвачи са тарифата да бъде фиксирана на 1,00 лев. Ние обаче трябва да мислим и за ползвателите на услугата. Те, все пак, трябва да могат да си я позволят", каза Паргов.

Калоян Паргов настоя на заседанието на комисията по Транспорт и туризъм да бъдат разгледани проблемите в "Орландовци", "Малашевци", "Бенковски" и "Панчарево", където през уикенда имаше протести на гражданите. За тях обаче не остана време.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!