Джо Лин Търнър пя без хонорар в Монтана

  • 03 юли 2013, 09:30
  • Default profile Автор Kmeta.bg
52a1bfd5a2474

Рок легендата Джо Лин Търнър пристигна от Бургас в Монтана и бе посрещнат сърдечно от кмета на общината Златко Живков. "Щастливи сме да видим тук звезда ката вас", каза му градоначалникът.

Само час след това легендарният рокаджия взриви препълнената зала на драматичния театър в Монтана с неостаряващи парчета, изпълнени от него с групите "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл".

Концертът в Монтана е извънреден и не е планиран в рамките на световното турне на певеца, започнало от Япония и след дни продължаващо в Швеция. В Монтана той пя за публиката без хонорар.

Искам да дам мечта на хората. В моето посещение те могат да видят част от тази мечта. Като дете аз се възхищавах от артистите на своето време. Сега искам да дам същото на младите хора, обясни решението си да пее в Монтана легендата.

Джо Лин Търнър даде пред журналисти важни съвети за родителите на децата и семействата. Родителите трябва да учат своите деца, да им дадат подкрепа, любов, разбиране. Училището може да даде само част от това, но то не е майка и баща. Основното е семейството. Без подкрепата на моите родители аз нямаше да съм това, което съм, обясни той.

Призовете родители и деца да бъдат заедно, помоли Джо. Младите хора да знаят, че трябва да се обръщат към родителите си, ако имат проблеми.

Рок легендата призна, че освен с музика се занимава и с рисуване. Музиката е моята страст, но искам да имам повече време и за рисуване и семейството си, завърши той. Обичайте децата си, заръча той на кмета Златко Живков и останалите си посрещачи преди да влезе в залата за концерта.

Преди да прозвучат "Cant Let You"  и  "Smoke Onthe Water" на Джо публиката чу рок-групите "Лопатарка", "Еридан", "Фобс", които се представиха в рамките на фестивала "Изкуството е...". Той се провежда за втора година в Монтана по идея на студентката от музикалната академия Нелиан Николова.