Хванаха главен юрисконсулт на община с 10 бона подкуп

  • 16 май 2018, 17:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
991 ratio beleznici arest

Главният юрисконсулт на столичния район "Подуяне" Лилия Геринска е арестувана с 10 000 лева подкуп за обществена поръчка за саниране на блок. Тя е била спипана при съвместна акция на Софийската градска прокуратура и ГДБОП във вторник.

Тя е отговаряла за обществените поръчки в общината.

За същата обществена поръчка в края на миналата година задържаната е получила още 5 000 лв., съобщи на извънреден брифинг ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова.

"Паричната сума е получена от представител на дружество, спечелило обществената поръчка. Налични са доказателства и за други престъпления, включително и длъжностни. Че и за други обществени поръчки е получавала парични суми. В делото има доказателства, че по едната обществена поръчка е получила парична сума, за да заведе свои подчинени в хотел. Отиването в хотела и престоя са установени.  Установени са и контакти на това длъжностно лице с представители на дружествата, които са печелели обществените поръчки", поясни Русинова. 

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов съобщи, че сигналът за корупционните действия на Лилия Геринска е получен в началото на октомври миналата година. До момента е работено оперативно. 

Въпросните 10 000 лева не са били белязани, тъй като бизнесменът също е било под наблюдение от МВР.  

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!