Кметовете на годината са Живко Тодоров, Никола Белишки и Васко Стоилков

  • 11 септември 2015, 18:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
82cc3369 22e0 5f1b

Големите победители в тазгодишното издание на надпреварата "Кмет на годината" са градоначалниците на общините Стара Загора, Панагюрище и Сливница. Престижната награда заслужиха кметовете Живко Тодоров, Никола Белишки и Васко Стоилков, кото развиваха паралелно успешна политика във всички направления, а наградата връчи досегашният ѝ носител - кметът на Бургас Димитър Николов.


В категорията за голяма община с население над 50 хил. души бе отличен кметът Живко Тодоров заради успешната работа в усвояване на средствата от Европейския съюз и повишаването на жизнения стандарт на гражданите."Без доверието на старозагорци нямаше да постигнем тези отлични резултати. Чувствам се удовлетворен, като виждам как всяко населено място в България се променя положително. Нека направим така, че България да бъде наистина едно добро място за живеене", разкри победителят Живко Тодоров.


Никола Белишки, кмет на Панагюрище, грабна приза "Кмет на годината" в категория за община с население между 20 и 50 хил. души заради целенасочените си усилия за осигуряване на добри условия за живот и успешните политики, които той води в последните четири години."За мен е огромна чест да получа тази награда. Това е награда за целия екип и всички граждани, които оценяват значимостта на местната власт в България", каза кметът на Панагюрище по време на официалната церемония.

Кметът на годината в категорията за малка община с население до 20 хил. души Васко Стоилков за пореден път печели отличието на Портала на българските общини - Kmeta.bg. Заслугите на Стоилков са видими за всички граждани - отлична инфраструктура, транспорт и социални дейности."Изключително съм горд да получа тази награда и това отличие ми дава сили да продължавам напред. Преди няколко години град Сливница беше на заден план. Откакто съм кмет реализирахме над 50 проекта с европейско финансиране. Градът се развива успешно в много направления и се радвам, че жителите и общинската администрация го оценяват. Важно е да отбележа, че тайната на успеха е в колективната работа на екипа на общината. Благодаря на моите съграждани за подкрепата", заяви Стоилков по време на награждаването.Конкурсът "Кмет на годината" за трети път отличи най-успешните градоначалници. С цел да бъде възможно най-обективен и справедлив към всички кметове, тази година Порталът на българските общини - Kmeta.bg награди кметовете на малка, средна и голяма община. В гласуването на специална платформа godina.kmeta.bg участваха над 450 хиляди души.


На официалната церемония присъстваха министрите на регионалното развитие и благоустройство - Лиляна Павлова, на земеделието и храните - Десислава Танева, на туризма Николина Ангелкова, ръководителят в ГД "Околна среда" на Европейската комисия Джордж Кремлис, депутатът от Европейския парламент и член на председателството на Европейския парламент - Андрей Ковачев, депутатът от Европейския парламент и член на Комитета по регионалното развитие - Андрей Новаков. За доброто настроение на гостите се погрижиха Силвия Кацарова и ансамбъл "Пирин".