Kng ГОДИНИ "КМЕТ НА ГОДИНАТА". ГЛАСУВАЙ!

Над 500 танцьори в Левски за "Гергьовски люлки" на 1 май

  • 20 април 2017, 14:45
  • Default profile Автор Kmeta.bg
 d0 9b d0 b5 d0 b2 d1 81 d0 ba d0 b83

Левски3
Община Левски и читалище "Георги Парцалев 1901" в града организират за четвърта поредна година фолклорен фестивал „Гергьовски люлки”. Той ще бъде започне на 1 май в 9 ч. на откритата сцена пред сградата на кметството.

Над 500 са участниците във фестивала - състави, групи и индивидуални изпълнители от общините Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Кнежа, Свищов, Белене, Пордим , Полски Тръмбеш , Летница и Левски.

Фестивалът има състезателен характер и цел да издири, съхрани и популяризира фолклорното ни наследство и в частност на северняшката фолклорна област, да стимулира културните и образователни институции при работа с различни възрастови групи в областта на песента, танца и музиката.

Професионално жури с председател проф. д-р Тодор Александров Киров, ръководител катедра „Музикален фолклор и хореография“ в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство гр.Пловдив ще отличи най-добрите.

По традиция са предвидени и много награди - Специална награда на кмета на Община Левски, на журито и на спонсорите. Ще има медали за класиралите се на първо, второ и трето място в разделите и категории на фестивала, както и награди за най-малък и най-възрастен участник, за най-артистично изпълнение и награда "Откритие на фестивала".