Kng ГОДИНИ "КМЕТ НА ГОДИНАТА". ГЛАСУВАЙ!

Новата мис "Кюстендилска пролет" ще става ветеринар

  • 19 март 2017, 12:25
  • Default profile Автор Кирил Иванов
Image001 2

image001

Десетокласничката от Природо-математическа гимназия Ралица Велинова е победителка в 51-я конкурс за пролетен символ на града. Нейни подгласнички са Даниела Стоименова и  Теодора Атанасова. Девойка на публиката“ е Евелина Василева, която бе избрана чрез sms-гласуване, продължило и по време на конкурса. Шоуто на специално издигнатата естрада до пл.Велбъжд продължи повече от три часа. В журито бяха включени творци, журналисти, а социалният антрополог доц. Харалан Александров не за пръв път същао беше журиращите на кастинга. В програмата се изявиха и водещите от най-гледаните музикални предавания – Виктория Георгиева и Искрен Тончев-Искрата, както и любимката на поколения Силвия Кацарова, както  Теди Кацарова. Водещи на шоуто бяха лицата на модерната журналистика на  „Преди обед” – Александър Кадиев  и „Култ” - Петя Дикова

16-годишната победителка получи парична награда от 1500 лв., а двете й подгласнички  и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават от община Кюстендил  подарък - официалните тоалети и обувките,  с които участваха в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.

"Усещането е невероятно, не го очаквах. Най- важно е преживяването, което ще ми остане в живота. Това беше една много голяма възможност за мен, много се радвам, че се записах. Много обичам да танцувам, обичам хората, да се усмихнати, лъчезарни, обичам изкуството и да рисувам. Мисля да се занимавам с моделство, сега ми предстои кастинг, надявам се и там да успея", каза след коронясването чаровната победителка. Тя учи информационни технологии, но не скри, че иска да става ветеринарен лекар. "Пожелавам на кюстендилци да са много усмихнати и щастливи", завърши първото си интервю пред репортерите момичето. След това всички отишли на купон.

Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11ч. на площад „Велбъжд”, където ще бъде отслужен молебен за здравето на кюстендилци и ритуал по предаването на символите на града. В празничната програма ще вземат участие Стефан Диомов и „5-те сезона”, както и народният изпълнител Николай Славеев. За първи път в местността „Хисарлъка” от 13 ча ще стартира програмата на новоизградената сцена, част от Късноантичната и средновековна крепост от 4 в. с участието на Стефан Диомов и „5-те сезона”. По-късно, от 14:30 ч на сцена „Хисарлъка” ще се изявят танцови състави от общината.