Отново пламна пожарът в Брезник

  • 11 август 2015, 13:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
D9ae35a6 89fc 7e31

Горският пожар край Брезник отново се е разгорял след като огнеборците успяха да го засят тази сутрин. "Ще се наложи намеса на хеликоптер за овладяване на пламъците в района". Това съобщи областният управител на Перник Ирена Соколова. Тя поясни, че до преди час са смятали, че пожарът е потушен, но поради силния вятър са се разпалили тлеещи участъци в по-дълбоката част в изгорялата гора.


„Ще се наложи намесата на хеликоптер, вече сме поискали от главния комисар Николай Николов”, коментира Соколова и добави, че на място има над 40 души, използва се и високопроходима техника от пожарната и такава на Горското стопанство.


„По данни на специалистите е най-добре участъците, които се разпалват наново, да бъдат обработени с хеликоптер”, уточни Ирена Соколова. Тя подчерта, че няма рискове за селата в района на пожара.


„Имахме притеснение за един от ретланслаторите, но и там теренът е обезопасен. Рискът е да се увеличи територията, което не ни се иска, защото това е гора, която искаме да спасим и е предимно иглолистна”, разясни областният управител и посочи, че по груби данни са засегнати около 200 – 250 дка.


Гласувайте в конкурса "Кмет на годината" ТУК.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!