Плажът край р. Хаджийска е в отлично състояние

  • 15 май 2018, 14:17
  • Default profile Автор Александра Петрова
%d0%bd%d0%b5%d1%81%d0%b5%d0%b1%d1%8a%d1%80 %d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0

Водата и плажът в курорта Слънчев бряг при устието на р. Хаджийска са в отлично състояние, показа проверка, направена от министъра на туризма Николина Ангелкова.

В инспекцията се включиха още кметът на община Несебър Николай Димитров, инж. Тонка Атанасова – директор на РИОСВ-Бургас, и Златко Димитров – изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.

„Състоянието на устието е отлично, няма затлачвания и натрупани наноси. Видимо има резултат от мерките по почистването на реката, а те ще продължат до края на месец май.”, коментира министър Ангелкова.

Припомняме, че в предходни години за този плаж имаше редица сигнали от туристи и от концесионера за неприятни миризми.

По думите на министър Ангелкова след всички предприети мерки, тази година не се очакват проблеми по плажовете около устието на реката.

„Изкарахме тонове земна маса и тиня, а последното почистване  струваше 10 хил. лв. Реката е доста голяма и все още продължават дейностите по нея.”, обясни кметът на Несебър Николай Димитров.

Относно състоянието на водата министър Ангелкова информира, че според пробите на РЗИ от края на 2017 г. тя е с отлично качество за къпане. И тази година плажът е със сертификат Син флаг за високо качество.

През юни ще бъдат взети и първите проби на водата за този сезон, след това проверки ще има в средата и края на лятото.  

Министър Ангелкова подчерта още, че всички заведения с одобрени схеми по ивицата имат изградена канализация. Тя допълни, че съвместните проверки с Министерството на околната среда и водите ще продължат през целия сезон.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!