По-ниски цени и чевермета на открито пълнят Банско за Великден

  • 18 март 2017, 19:00
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Bansko centar 14 1

[caption id="attachment_112074" align="aligncenter" width="810"]Нашенци и гърци празнуват в града под Тодорка, Снимка: Банско, център Нашенци и гърци празнуват в града под Тодорка, Снимка: Банско, център[/caption]

Тази година има засилен интерес от български туристи към курорта Банско за Великден. Вече са направени доста резервации. „Добър знак са увеличените запитвания и заявено желание за отдих по великденските празници в нашия град. Досега повечето гости ни подминаваха и отиваха в Гърция. Привличаме туристи с по-ниски цени, навсякъде те са с 15-20% надолу, при пакетите отстъпката стига и до 30%”, твърдят хотелиери в града под Тодорка.

В малките семейни хотели нощувка и закуска струва 20 лева на човек. В тризвездните комплекси тази услуга е 30 лева. В четиризвездните хотели цената варира от 40 до 60 лева, тъй като от значение са и предлаганите екстри за гостите.

„Предлагаме великденски обяд, всеки може да участва в боядисването на яйцата, в месенето на козунаците, в приготвянето на агнешкото. Очакваме традиционно и 2000-3000 гръцки туристи, които са винаги тук за Великден. В нощта срещу неделя те ходят в 182-годишната ни църква „Света Троица” на служба. Връщат се след полунощ и хапват супа от агнешки дреболии, което е характерно за тях”, разказа хотелиерката Яна Рахова.

За празника ще работи и кабинковият лифт в курорта, който ще вози туристите до Бъндеришка поляна в Пирин планина. „Искаме да осигурим възможност за гостите на курорта да се разходят сред красивата природа. Ако условията позволяват, то ще може да се карат и ски по пистите в ски центъра, но всичко зависи от природата”, казаха от фирмата-концесионер на ски зоната.

Някои от хотелските комплекси предлагат в пакета за Великден и осигуряването на лифт карта. „Ако времето е хубаво, ще изведем гостите на въздух в гората. Ще ги закараме в Пирин планина, за да се повеселят сред природата. На пикника ще хапнат агънце на чеверме”, разкриха хотелиери.