Премиерът Борисов инспектира уличните ремонти във Варна

  • 10 август 2018, 12:34
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
%d0%91%d0%91 %d0%92%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0

Премиерът Бойко Борисов заедно с финансовия министър Владислав Горанов и кмета Иван Портних инспектираха днес строителството по новото трасе на бул. „Васил Левски“ във Варна. Това е най-мащабният инфраструктурен проект в града, за който правителството отпусна 80,5 млн. лв. Между ул. „Подвис“ и крайезерната ул. „Девня“ гой ще е десетлентов, със 7 мостови съоръжения, пешеходни прелези, надлези и велоалеи. Други 4,5 млн. лв., осигурени от държавата, са за пробива на бул. „Сливница“, като с реализирането на проекта ще бъде осигурен бърз достъп до автомагистрала „Хемус“. Ремонтът на съществуващата част от булеварда се финансира по ОП „Региони в растеж“.

Строителството, макар и в денонощен режим, е във фаза, доста отдалечена от първоначалните намерения булевардът, който трябва да облекчи движението в града и да изведе транзитния трафик, да бъде готов за празника на Варна - 15 август, видя и министър-председателят. Усилията на хилядите работници по трасето в последните дни са поне част от трасето да бъде завършена това лято.

Министър-председателят посети и кв. „Аспарухово“, където са завършени ремонтът и разширението на ул. „Мара Тасева“, а в момента се ремонтира бул. „Народни будители“. Борисов се запозна и с проекта за новото рибарско пристанище в местността Карантината.

Строителство за 380 млн. лв. тече в морската столица. Какво се ремонтира и строи - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Борисов увери, че магистрала "Хемус" ще е изцяло готова до 2024 г.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова е взела правилното решение отстрани от БСП зам.-председателя на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев. Той припомни, че компрометирани полицейски шефове, които се свързват с тартори на групировки, са били отстранени от системата.

Борисов обясни и какво прави нощем: "Аз много обичам нощно време да гледам сериали, особено американски. Десетки полицейски банди действат в Щатите. И аз се удивих, но както виждате, всяка седмица в Щатите има стрелба и убийство. Там се събират най-често особено тези, които работят в криминалния сектор, агентура, за да научат какво става на улицата, с някого трябва да станат по-близки, да го вербуват и някъде там става разминаването. За съжаление, ние не сме по-различни като държава от тези, които са в Европа, Америка, навсякъде. Правилното решение е това, което г-жа Нинова излезе и обяви - поемам вина, омитам и го махам. Това е положително и оздравително, защото останалите започват да си мислят, че в края на краищата рискът да ги хванат е голям и като ги хванат ще последва нещо".

Борисов обясни, че няма да сменя вътрешния министър Валентин Радев.