Туристи щурмуват ремонтирани екопътеки

  • 12 май 2018, 15:30
  • Default profile Автор Петя Валентинова
%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%be%d0%b2 %d0%ba%d0%b0%d0%bc%d1%8a%d0%ba

Основен ремонт претърпяха съоръженията и инфраструктурата е направен на екопътеката „Боров камък” при врачанското село Згориград. Това съобщиха от Дирекция Природен парк „Врачански Балкан”. По този начин преминаването на туристи по маршрута е възстановено.

Припомняме, че преди около месец вандали повредиха инфраструктурата. Счупена бе лявата носеща греда на първата стълба за изкачване в посока водопад „Боров камък”. Поради факта, че пътеката е доста популярна и с цел предпазване на нежелани инциденти тогава от Природен парк „Врачански Балкан” апелираха екопътеката да не се посещава до приключване на ремонтните дейности.

След обновленията екоорганизациите канят врачани на живописна разходка до водопад "Боров камък". Маршрутът ще премине по една от най-атрактивните пътеки във Врачанския Балкан - Врачанската Екопътека.

Дървени мостчета, стълби, панорамни гледки и много емоции, очакват всички туристи, които ще се включат в похода. Датата е 13 май, часът на тръгване - 8.30 ч., а сборният пункт - природозащитен център "Натура".

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за януари на тема "Зимни дестинации" ТУК!