Варнeнски общини правят обща бизнес зона

  • 15 февруари 2017, 19:30
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
14  d0 b7 d0 be d0 bd d0 b01 1

[caption id="attachment_107435" align="aligncenter" width="810"]???????????????????????????????????? Проектът за бизнес зоната допуска включването и на други общини[/caption]

Зона за иновации и развитие ще изграждат съвместно общините Варна, Аксаково, Белослав и Девня. Проектът бе представен преди ден от кмета на Варна Иван Портних на българо-руски бизнес форум, а целта му – с общи усилия, терени, работна ръка, логистика и използване на пристанищните мощности около Варненското и Белославското езеро да се привличат крупни инвеститори към региона, бе загатната преди месец в интервю за Kmeta.bg на кмета на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Предстои общинските съвети на четирите общини да гласуват идеята, след което при областния управител на Варна ще бъде подписан съвместен меморандум. Проектът не изключва присъединяване и на други общини.

За осъществяването му трябва да започне изграждането на обходен път на Варна, както и втора „детелина“ към автомагистрала „Хемус“ в района на Игнатиево. Така ще се освободи пътният възел в района на летището, който сега е изключително натоварен и ще се съкрати пътят към северната индустриална зона на Аксаково, където десетки фирми са закупили терени за бизнес.