Във Варна започва четвъртият фестивал на виното и храната

  • 22 април 2016, 09:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
57786714 f601 6c0b

Повече от 40 изби и производители на хранителни продукти от цялата страна участват в започващото днес във Варна международно изложение „Фестивал вино и храна“, организирано от Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите и Българската асоциация за кулинарна култура. То е подкрепено от община Варна и си партнира с всички туристически организации в града и региона.


До неделя в център „Чайка“ на ул. „Н. Й. Вапцаров“ производители на вина, меса, сирена, колбаси и хлебни изделия ще се срещат с търговци, хотелиери, ресторантьори, туроператори. Фестивалът продължава културата и традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век. Целта на организаторите е България и Варна да се утвърдят като целогодишна гурме дестинация в национален, европейски и световен мащаб.


В програмата са включени семинари, свързани с дегустация на вина и кулинарни изделия и други актуални теми, посветени на културния, винения и кулинарния туризъм. Предвидени са тематични гурме обяди и дегустации, посветени на продуктите от български произход, както и представяне на техники на готвене от признати шеф-готвачи от България и света.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.