Японци идват на фестивала на динения маджун в Смилец

  • 21 април 2017, 14:00
  • Default profile Автор Станка Христова
Praznik na dineniq med v selo smilec snimki 323125

praznik-na-dineniq-med-v-selo-smilec-(snimki)-323125

Японски  туристи ще  се включат във фестивала  на динения маджун в силистренското село Смилец. Визитата на  азиатските гости от Страната на изгряващото слънце у нас е договорена  между кмета на Силистра доктор Юлиян Найденов и колегата му от японския град Сукарагава  Хидеки Оцука по време на  посещението на наша делегация в японския град, завършила миналата седмица,съобщиха от българското кметство.

Гостуването на  силистренската делегация в Япония  бе в рамките на  установеното вече партньорство между двата побратимени  града. По време на  разговорите в далекоизточната страна  се е обсъждала и възможността  за бизнессътрудничество. Добруджаннски  фирми, производители на олио, млечни продукти и вино са представили  свои оферти  пред японските партньори. Вече се водят преговорви за  износ на вино, обясниха от нашата дзелегация.

Сътрудничеството  между Силистра  и Сукарагава  ще продължи, става ясно след срещата на двамата кметове. Градоначалникът Оцука е отправил  покана към колегата си  за гостуване на българска делегация в японския град по време на най-големия местен празник – Яма закура – празникът на цъфналата  планинска вишна.