10 села са без ток в община Георги Дамяново

  • 05 септември 2014, 05:18
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54094760d99bf

Кметът на община Георги Дамяново, област Монтана- Дилян Димитров съобщи, че все още вали и имаме 10 села без ток. В общината е обявеното бедствено положение заради проливните дъждове от вчера. Едно село е с откъснат довеждащ водопровод, 7 села са откъснати от третокласния път, без транспортна връзка, 4-5 разрушени моста, електрически стълбове, обясни той. Според думите му, доста сериозна е ситуацията, съобщава "Фокус".

"В момента се работи, всички екипи на Гражданска защита на пожарната, местни фирми работят по разчистване на пътя и по отварянето му. Също така осигуряваме хляб и вода за населените места. Всички хора са евакуирани и засега нямаме пострадали. Има в момента трима човека, които са останали в планината", каза още кметът на Георги Дамяново.


Той увери, че те са добре, само са мокри, но достъпът до тях е много труден на този етап. "Въпреки това обаче ще се опитаме да ги свалим. Хората или са евакуирани при съседи и близки, или в съседни села, кметства, училища, където има възможност. От вчера от 20.00 часа съм тук на мястото, тъй като има доста работа и връзките са много трудни. В момента ние си организираме нещата тук с хляб и вода и се надяваме да спре дъжда", каза още Дилян Димитров.