10 униформени са ранени при протеста в Раднево

  • 05 май 2016, 07:37
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2e0aed68 f803 aed9

10 служители на МВР, полицаи от ОД на МВР – Стара Загора, РУ“Полиция“ - Раднево и жандармерията са ранени при челен сблъсък с протестиращи цивилни в района на населената с роми махала "Кантона".


Сблъсъкът е станал към 20,30 часа, когато част от протестиращите са направили опит да пробият кордона и да нахлуят по улиците на махалата, съобщиха добре информирани източници.


Официално от МВР съобщават само за трима по-сериозно пострадали техни служители. По време на протеста, в който са участвали близо 2000 д.,  група граждани грубо са нарушили обществения ред и започнали да хвърлят камъни и други предмети. Пострадали са трима служители на реда, единият от тях е с е с по-сериозно нараняване по главата-счупен нос . Леко пострадали са и други полицаи.


За проявената агресия са задържани двама пълнолетни мъже, срещу които са образувани бързи производства. В полицията са доведени петима непълнолетни, на които са съставени предупредителни протоколи и са предадени на родителите.
До този момент в полицията няма постъпили данни за пострадали участници в протестните действия. Продължава работата за установяване и на други участници, проявили агресия.


Междувременно в социалните мрежи има разнопосочни изявления „за „ и „против“ действията на полицаите и протестиращите. Според част от жителите на Раднево случилото се на 2 май , когато пострадаха тежко трима младежи е било не заради пътно произшествие, а заради разчистване на сметки между наркодилъри. От ОД на МВР – Стара Загора твърдят, че нямат информация за това. И в момента има засилено присъствие на униформени в ромския квартал и на главните кърстовища в миньорския град.


Още новини от Стара Загора и региона четете ТУК.