100 000 лв. за възпоменателен кръст събират във Велинград

  • 24 февруари 2016, 12:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 2e0aed68 9d1d 0b17

Сто хиляди лева събират жителите на Велинград за издигането на огромен възпоменателен кръст на паркинга пред гроба на Вела Пеева, чието име носи СПА-столицата на Балканите. Вече има готов проект, изработен безвъзмездно от велинградчанина Благой Грънчаров, както и строително разрешение за неговото осъществяване. Дори е избрана и фирмата изпълнител - местната "Трансметал", остава само да се съберат парите, пише "Труд".


За набирането им е открита специална банкова сметка, като имената - Велинград", а тези, не желаещи публичност, се вписват като "анонимни дарители". След издигането на кръста в бетонната основа ще бъде поставена "Книга на дарителите" с имената на всички физически и юридически лица, допринесли за построяването.


Началото на дарителската кампания за възпоменателния кръст край гроба на Вела Пеева с 6300 лв. поставя Сдружението за развитие "Западни Родопи - Велинград". Със сумата от 1500 лв. пък авторът на проекта инж. Благой Грънчаров е един от най-големите частни дарители до момента.


В църквите на Велинград също вече са поставени кутии за малки дарения от миряните, като се очаква в тях своята лепта да дадат и част от многобройните гости на 20-хилядния курортен град.


Банковата сметка за възпоменателния кръст във Велинград е:


BG28BPBI79301063190301 в Пощенска банка - клон Велинград.


Още новини от Пазарджик и региона вижте ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.