100 евро на ден губи всеки ТИР от засилените проверки по границата

  • 17 ноември 2015, 09:06
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52897695 b031 375f

100 евро на ден за един ТИР губят превозвачите заради километричните опашки по границите, предизвикани от засилените мерки за сигурност. Отделно се заплащат и неустойки.
Това заяви пред Kmeta.bg Томислав Иванчев, член на управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ).


Загубите нарастват, ако тировете са повече от един, както обикновено, и забавянето продължи по-дълго. Забавянето на тежкотоварните автомобили на граничните пунктове не е проблем от скоро, подчерта Иванчев.


"Лоша организация има още преди атентата в Париж. По друг начин седят нещата отвъд границата в Турция, там няма проблеми. Всички превозвачи се оплакват от мързеливите митничари, който забават целия процес, а всъщност трябва да правят точно обратното. Шофьорите недоволстват от липсата на битови условия, тоалетни и магазини", каза още той.

Вече четвърти ден има километрични опашки от товарни автомобили по границите ни. Струпванията на ГКПП "Капитан Андреево" са големи. От вчера колоната е намаляла почти двойно и вече е 6-7 километра. Проверяват се всички преминаващи, независимо дали са граждани на Европейския съюз, или на други страни.