100-г. юбилей чества баба Надежда от Бачево

  • 09 октомври 2019, 17:07
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium dsc 0178

100-годишен юбилей отбеляза днес Надежда Катранджиева от разложкото село Бачево. Бабата, която вече е на един век, е родена на 9 октомври 1919 година. Баба Надежда е първата столетничка в рода си и е най-възрастният жител на община Разлог. За да засвидетелстват своето уважение и да отбележат заедно днешния празник, се събраха внуци и правнуци на баба Надежда.

Специални поздравления и пожелание за здраве рожденичката получи от временно изпълняващият длъжността кмет на община Разлог – инж. Венцислав Гърменов, който поднесе букет цветя и подаръци на рожденичката.

Надежда Катранджиева се радва се на 4 деца, 9 внуци, 13 правнука и 5 праправнуци. Много големи грижи за нея полага съпругата на един от внуците й - Янка Велинова, която е секретар на читалището в село Бачево. Баба Надежда е с 9 години по-млада от читалището в селото, което е създадено през 1928 година, до трето отделение тя е учила в тогавашното килийно училище. Трудолюбива, с много борбен дух , прекарва голяма част от живота си на полето, където работи и се чувства свободна. За своите 100 години живот баба Надежда е видяла много. Помни доброто. Лошото гледа да го забрави, но казва, че без него не може да премине човешкият живот.