100 Кила прави парти за болно дете

  • 18 декември 2018, 15:59
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium 100 kila

Най-популярният български рапър в момента – 100 Kila, взе присърце каузата на 8-годишния Пенко Пенков от село Галиче. Момчето е с мускулна дистрофия и семейството се нуждае от средства за 4 инжекции на стойност по 24 000 долара всяка. Килата, както го наричат феновете, записа специално видео послание в социалните мрежи, с което кани на благотворително тийн парти, което ще се проведе на 19 декември от 19.30 ч. в столичния клуб „Бедрум“. Изпълнителят призова да се отзоват както деца и родители, така и негови приятели бизнесмени, които да развържат кесии в помощ на малкото дете. Килата се обърна и лично към Пенко.

„Приятелю, това парти е за теб! Надявам се да успееш да дойдеш лично, за да се запознаем!“, призова рапърът.

Междувременно в каузата за Пенко се включват и други музикални звезди. На 20 декември на сцената на Културния дом в Бяла Слатина ще се качат поп фолк дивата Роксана, рапърката Диона, „Фентъзи бенд“, Ева-Марти, Меди, Джамайката, Silver и Monkey. Началото е в 18 ч., а входът струва 10 лева. Събитието ще се проведе с огромната подкрепа на кмета на Бяла Слатина инж. Иво Цветков, уточняват организаторите.

В помощ на Пенко досега са организира десетки дарителски инициативи. В момента АЛМФ провежда серия футболни турнири на малки врати в Северозапада, като дарява приходите за малкото момче. Средства се събират и в кутии за дарения, разположени в търговски обекти и институции на територията на цялата Врачанска, както и в съседната – Плевенска област.