100 колоездачи в приключение по поречието на Дунав у нас

  • 08 февруари 2019, 16:28
  • Default profile Автор Галина Стоянова
Medium %d0%94%d1%83%d0%bd%d0%b0%d0%b2 %d1%83%d0%bb%d1%82%d1%80%d0%b01

Скалният манастир “Димитър Басарбовски”, намиращ се в близост до русенското село Басарбово, е новият обект, представен в поредица от кратки видеа, посветени на тазгодишното колоездачно приключение “Дунав Ултра”. Видеото е с продължителност три минути, но те са достатъчни да предизвикат интереса на всеки любител на пътешествията по света.

Басарбовският манастир е четвърто по ред видео от серия, представяща едни от най-интересните забележителности по поречието на река Дунав у нас.

Кадри от кастелът Думум в Белене, археологическия комплекс Дуросторум/Дръстър в Силистра, замъкът Баба Вида във Видин, централният площад “Свобода” в Русе, мемориал Христо Ботев и корабът Радецки в Козлодуй, църквата св. Троица в гр.Свищов са сред другите интересни обекти, включени до момента.

Актуалното видео е част от предварителната кампания на шестото поред издание на “Дунав Ултра” - колоездачно предизвикателство тип приключение, което вече регистрира рекорден интерес в страната и чужбина.

На 6-ти септември 100 колоездача - любители и аматьори, ще се съберат във Видин, за да преминат през близо 90 населени места по поречието на Дунав и Добруджа в България, в общо 680-километрова дистанция по едноименния веломаршрут.

Крайната цел на ентусиастите ще бъде да достигнат Черно море в района на с.Дуранкулак, най-североизточното населено място на страната, където е и крайната точка на маршрута “Дунав Ултра”.

Всички участници ще преминат през Басарбовския манастир, който е една от 10-те забележителности, специално избрани за “контролна точка”, през които ще трябва да преминат колоездачите.

Очаква се събитието да бъде най-масовата по рода си международна проява на Балканите, всички обявени места са предварително резервирани 8 месеца преди началото.