1000 талантливи хлапета от 5 държави на конкурс в Петрич

  • 03 май 2017, 20:45
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium  d0 94 d0 b5 d1 86 d0 b0  d0 9f d0 b5 d1 82 d1 80 d0 b8 d1 87. d0 ba d0 be d0 bd d0 ba d1 83 d1 80 d1 81

Деца-Петрич.конкурс

С внушително дефиле по централните улици на град Петрич участниците в 18-ия Международен детски конкурс „Южни слънца” и техните ръководители поставиха началото на тазгодишното издание. Под музикален съпровод и одобрителните погледи на петричани децата стигнаха до сцената на градския площад.

Тази година проявата включва четири направления за изява: пленер – живопис на тема „Мелодии от багри”,  литературно творчество – есе или стихотворение на тема „България – приказка незабравима”; фолклорно надиграване и танцово изкуство. 1000 деца от България, Русия, Украйна, Киргизстан и Македония ще покажат таланта си.

Организатори на конкурса са Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс в Петрич и южната община. Патрон на събитието е общинският кмет Димитър Бръчков.

Деца-конкурс-Петрич

„Международният детски конкурс „Южни слънца” заслужено заема почетно място сред силните творчески инициативи, на чиято трибуна излизат уверено най-добре подготвените колективи. Нека тези два дни бъдат незабравими за всички вас участниците, нека създадете добри приятелства по между си, нека споменът от това участие бъде вълнуващ момент, към който ще се връщате с удоволствие. Петрич се гордее, че е домакин на подобно събитие”, каза в приветствието си към участниците градоначалникът. Официалното откриване беше съпроводено с двучасова музикална програма, в която участваха местни и гостуващи състави.

unnamed