12 350 лв. за три общини от област Ловеч заради талантливи ученици

  • 04 октомври 2018, 16:15
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium 1 ob lovech small2

12 350 лв. влизат в бюджетите на трите общини – Ловеч, Луковит и Троян, по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“. Решението на Министерския съвет.

За община Ловеч средствата са 9750 лв., за Луковит – 650 лв. и за Троян – 1950 лв.

Средствата са предназначени за провеждане на допълнителна работа с ученици за подготовката им за олимпиади. В тях са включени и средства за администриране на дейностите, свързани с обучението им, както и за участието на учители и ученици в национални олимпиади и състезания. Модулът цели създаването на допълнителни условия за изява на учениците с таланти, както и мотивиране на учителите за работа с ученици с изявени способности.

Постановлението няма да доведе до пряко или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.

Община Тетевен ще получи  3240 лв. за ученически стипендии за постигнати спортни успехи. Решението отново е на Министерския съвет.