140 грации ще се борят за приза „Жулиета Шишманова”

  • 15 март 2019, 06:59
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium e6b5f588757d606aa4e433eaa0beb52e 1458893072

Общо 140 грации от 30 клуба в цялата страна ще вземат участие в Държавното първенство по художествена гимнастика за приза „Жулиета Шишманова”.

Атрактивната надпревара ще се състои от 15 до 17 март /петък до неделя/ в зала „Младост”. Организатори на събитието са СКХГ "Черноморец", Българската федерация по художествена гимнастика и Община Бургас, при вход свободен.

Президентът на родната федерация Илияна Раева ще следи изкъсо най-добрите ни гимнастички. Главен съдия ще бъде трикратната световна и трикратна европейска шампионка Мария Петрова, която е вицепрезидент на българската федерация по този спорт.

На подиума в зала "Младост" ще излязат голяма част от водещите ни гимнастички, начело с Невяна Владинова, Боряна Калейн, Татяна Воложанина, Петя Борисова и Жанина Трашлиева при жените, която отново се състезава за клуб "Черноморец". Друга бургаска грация - Ева Брезалиева от клуб "Олимпия" ще спори за отличията при девойките старша възраст. За "Черноморец" при жените ще се състезават още Рая Димова, Александра Боева, Дара Костадинова.

Първенството стартира при девойките в петък от 9:30 часа и ще продължи до вечерта.

Началото в събота е от 9:00 часа, а от 12:00 започва церемонията по официалното откриване. Демонстративно съчетание ще изиграе националният ансамбъл при жените, в който е и бургаското "златно момиче" Стефани Кирякова.

След откриването, което ще продължи до 13:00 часа, започва надпреварата при жените в многобоя.

В неделя сутринта е състезанието на отделните уреди при жените. Награждаването е с начален час 11:45. Тогава ще бъде връчен и призът "Жулиета Шишманова".

 

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!