140 престижни награди за арт клуб „Гея” в Ловеч

  • 09 февруари 2013, 13:56
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0ed42b9f32

За 17-а поредна година Общинският детски комплекс в Ловеч  организира самостоятелна изложба на арт клуб „Гея”. Колекцията от 65 рисунки може да се види в камерната зала на Ловчанското читалище. Там вчера младите таланти от школата с ръководител Кремена Попова получиха наградите си, от участия в национални и международни конкурси през миналата година.


В едно вълшебно пътешествие по света поведоха децата, техните родители и гостите водещите Нели Вълкова и Нели Вълева, влезли в ролята на малки елфчета. Те разказаха за успехите на арт клуб „Гея” от Португалия, Франция, Тайван, Япония, Индия, Македония, Словения, Чешката република, Унгария, Полша, САЩ и България.


През 2012 г. малките художници на Ловеч са участвали в 20 международни конкурса и са спечелили 15 медала и 46 приза, дипломи и сертификати. Арт клуб „Гея” се поздрави и със 16 първи места от 22 национални конкурса в България, 9 втори и 3 трети места и 39 поощрения. Общо равносметката е 143 отличия от 42 конкурса.


В арт клуб “ Гея “ при ОДК – Ловеч, се обучават деца от 6- до 17-годишна възраст от всички училища в града. Целта на обучението в школите по изобразително изкуство е да се провокират интересът, въображението и готовността на децата за творческа реализация.


Отличията на призьорите връчиха Елка Петрова и Димитрина Дренска, директор на Дирекция „Образование, култура и младежки дейности” в община Ловеч.