17-метрова елха ще грейне в Града на липите

  • 04 декември 2014, 18:42
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5480a86cb8429

17-метрова ела ще грейне в центъра на областния град ден преди Никулден. Коледното дърво е отгледано в общински разсадник и ще блесне в разноцветна украса.   


Часове преди събитието тече трескава подготовка за празничната премяна по ларгото, парковете, основните булеварди и кръстовища на града. Те ще грейнат с милиони светлини в бяло, червено и синьо.


Тази година коледните светлини ще греят по протежинеито на целия централен булевард  „Цар Симеон Велики” чак до източния край на кръстовището с бул. „Крайречен”.


 

По традиция коледната елха и празничните светлини ще запалят Дядо Коледа и кметът Живко Тодоров с магическия жезъл на Добрия старец.


В концертната програма, която съпътства очакванато събитие, ще участват куп детски таланти -  музикалната формация „Звездопад", танцовият състав „Тракийче" при читалище „Георги Бакалов 1933" и малката старозагорска звезда - Гери, финалистка от „Шоуто на Слави".
 


Малко след като грейне коледната елха, в съседство пред общината, ще бъде открита официално и ледената пързалка.  


Тя ще радва жителите и гостите на града до 5 януари, всеки ден от 10 до 22 ч.  Входът за пързалката е безплатен, като за начинаещите ще се предоставят и кънки за лед.