180 тона смеси срещу сняг и лед разпръснаха по улиците на Велико Търново

  • 07 януари 2019, 17:59
  • Default profile Автор Павел Стаменов
Medium zo1

До асфалт са почистени всички главни улици във Велико Търново, включително тези в кварталите и маршрутите, по които се движи градският транспорт. Репортерска проверка показа, че се работи активно във всички райони на Старата столица, а за обработката на тротоарите се използват седем малогабаритни машини.

180 тона материали срещу заледяване - смеси от сол, пясък и химически препарат, са разпръснати в града началото на снеговалежите. Третирането на пътната мрежа с инертни материали продължава, поръчани са и допълнителни количества.

Над 20 са машините, които чистят снега, а поетапно техниката вече работи и по второстепенната пътна мрежа. На места в кварталите има автомобили, които са паркирани по начин, затрудняващ снегопочистването.

Община Велико Търново апелира към великотърновци, при почистване на автомобилите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си така, че да не пречат на минаването на снегорините.

Седем малогабаритни машини работят по разчистването на тротоарите, пешеходните алеи с най-голям поток от хора, на входовете пред училища, детски градини, социални центрове.

Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефон 062/619102.

В общината няма населени места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за март на тема "Пазители на българския дух" ТУК!