19-годишен държи в стрес ученици във Враца, баща му го подкрепя

  • 14 декември 2014, 13:22
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548d8e5b563c7

Квартален гамен изправи на нокти преподавателите от училище „Никола Войводов” във Враца, а директорката Галя Витанова затрупа полицията с жалби. Набезите на 19-годишният Робертино Т. започнали в средата на ноември  и приключили в петък вечерта, когато посинил поредната си жертва. В събота той най-сетне е арестуван, а преписката срещу него ще бъде изпратена в районната прокуратура.


Робертино нападал гимназистите все около 19 часа, когато те си тръгвали от последния час и навън е тъмно. Той ги причаквал на двора и ги атакувал с юмруци и ритници. Псувал ги, държал се арогантно и ги заплашвал с още по-садистични наказания, пише в сигналите срещу него.


Досега жертвите на серийния побойник са шест момчета от школото, които след ужаса, който са изживели, се страхували да се прибират без някой от родителите си. Съучениците им също изпаднали в стрес, защото очаквали, че и техният ред ще дойде някоя вечер. Тъй като въпросният Робертино завършил същото школо, една от учителките се обадила на баща му след поредното нападение. Но вместо да получи съдействие от него, таткото настръхнал срещу даскалите и се разкрещял ядосано: „Спрете да правите постановки, този, битият, си го е заслужил”.


Тийнейджърите в училището разказват, че Робертино по принцип си е агресивен, отмъстителен и безпардонен. И много ревнив към сестра си, която тази година е абитуриента в същото школо.


Той непрекъснато дебнел кой как се държи с нея и какви са коментарите на момчетата зад гърба й. Ако някоя приказка по неин адрес не му хареса, тогава Робертино скачал да защитава честта на сестра си с юмруци.