20 състезатели се борят за приза „Спортист на годината“ в Ловеч

  • 12 януари 2020, 17:11
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium sportist nagradi1

20 състезатели от 7 вида спорт са номинирани за ежегодната персонална награда на Община Ловеч - „Спортист на годината“. За приза „Треньор на годината“ пък се конкурират шестима наставници от 4 вида спорт.

Победителите ще станат ясни на официална церемония във вторник, 14 януари, когато ще бъдат връчени двете отличия. Те се присъждат за значими постижения в областта на спорта през 2019 г. Призът „Спортист на годината“ се връчва за 26-а поредна година, а „Треньор на годината“ - за трети път.

Победителите в анкетите ще получат пластики, изработени от скулптора Спас Дочев, както и статуетки и грамоти, осигурени от Община Ловеч. Новото тази година е, че спортистите, намерили място в призовата десетка,  ще бъдат премирани и с парични награди в зависимост от мястото, което са заели в класацията.

Церемонията по връчване на наградите ще се състои в камерната зала на Ловчанско читалище „Наука 1870 г“.  Покана за участие в тържеството е изпратена до треньори, спортни деятели и ветерани, както и до почитатели на спорта. Музикални изпълнения на млади таланти пък ще внесат художествен елемент във вечерта.

Класацията на десетте най-добри спортисти на Ловеч има дългогодишна история. След известно прекъсване в първите години след демократичните промени в страната, през 1994 г. анкетата е възстановена от спортните журналисти Стилиян Ачков, Цветомир Йотов и Никола Колев.