200 къщи в Кричим вече имат вода

  • 11 януари 2016, 10:13
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 591938ee ea6a 4031

Подсигурено е водоподаването за всички 200 къщи, които нямаха вода, но основният проблем остава нерешен. Това каза Атанас Калчев, кмет на община Кричим. По думите му, на някои места в града се занижава подаването на вода, за да може тя да се качи нагоре, да попълни резервоара на водоснабдителното дружество, обслужващо област Пловдив.


По този начин ще работи нормално хидрофорната помпа и ще се осигури водоподаване на 100 % за всички къщи. „Това вече е направено. В ромската махала на квартал „Крайречен” в Кричим, където беше занижено водоподаването с питейна вода, от 8:00 – 9:00 часа тази сутрин вече започва да се нормализира. Като цяло смятам, че към края на работния ден всичко ще работи в нормален режим", увери градоначалникът.


По думите на Калчев, днес работна група ще се срещне с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, за да се реши проблемът с водоснабдяването в Кричим. „Нямам намерение да оставя виновните да правят каквото си поискат и да прехвърлят вината от един на друг. Като цяло проблемът не е разрешен. Не се знае дали няма да възникне отново след 10 дни, след 2 или 3 месеца. Обикновено, знаете какво се случва при нас лятото – започва Сталинградската битка с водата”, коментира още кметът на община Кричим. 


Още новини от Пловдив и региона вижте ТУК


Гласувайте в конкурса „Кмет на месеца“ ТУК.