200 лв. за всяко новородено и младоженци в Момчиловци

  • 12 юли 2018, 10:01
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium bebe na tri meseca

Дарители осигуриха еднократна парична помощ за всяко новородено бебче - постоянен жител на село Момчиловци, и за младоженците от населеното място, сключили граждански брак тук. За добрата новина съобщи кметът Сийка Суркова в личния си профил във фейсбук.

Ето какво още пише тя:

"При появата си на бял свят най-малките жители на селото ще получават по 200 лв., такава е и сумата, предвидена за новосъздадените семейства. Учреденият днес семеен фонд с благотворителна цел е плод на добротворството на Надя Савова-Халауи и Свилен Савов, и е в памет на техните родители - д-р Йорданка и Иван Савови. Той ще се управлява от Кметството и Обществения съвет по волята на дарителите и в непрекъсната връзка с тях до края на мандата. Във фонда са предвидени и две еднократни годишни награди от по 500 лв. за ученик или студент от Момчиловци с изявени достижения в сферата на науката, както и за достоен момчиловец с изключителен принос в утвърждаването и развитието на вековните местни традиции и добродетели.

Не за първи път ще нарека Надя и Свилен Савови герои на нашето време. За мен е изключителна чест, че Момчиловци е свързано с хора като тях – всеотдайни и родолюбиви, подкрепящи благородни и обществени каузи. Миналата година в памет на баща си те осигуриха стипендия за даровито дете, включиха се и в дарителската акция за възстановяване на изгорялата преди Коледа къща в Момчиловци. Дай Боже хората с големи сърца като тях да стават все повече, а семейният фонд, който учредиха да помогне в борбата с демографската криза в обичаното ни Момчиловци!"