250 ученици мерят сили по математика в Ловеч

  • 14 март 2019, 20:57
  • Default profile Автор Жанина Илиева
Medium img 4913 edit

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие в Ловеч на 15 март  Националното състезание по математика за ученици от профилирани гимназии и паралелки на средни училища с чуждоезиков профил. Тържественото откриване е от 18 часа в Ловчанското читалище.

Състезанието се провежда под патронажа на кмета на града Корнелия Маринова с подкрепата на Министерството на образованието и науката. То е традиционно, а Ловеч за втори път е домакин. За участие в него тази година желание са заявили 250 ученици от 21 училища в страната и пет ученици от Полша.

Учениците, класирани на първо, второ и трето място, ще получат медали и предметни награди и грамоти от Министерството на образованието и науката. Тези, класирани на 4, 5 и 6 място получават диплом за отлично представяне и предметни награди. Всички участници ще получат свидетелство за участие. Награждаването на участниците ще стане на 17 март от 9.00 часа в зала „Америка за България“ в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“.

По време на посещението си в града заместник-министърът  ще присъства на представяне и демонстрация на мобилно приложение на Съюза на българските автомобилисти: „Велошампион“ в СУ „Св. Климент Охридски“. След това ще бъде посетена обновяващата се сграда  на НПГВМ "Проф. д-р Димитър Димов",  ще се запознае  с извършените ремонти и обновяване на ОУ „Васил Левски“ и ДГ „Зора“.

Таня Михайлова ще посети и занимания по извънкласни дейности по химия и опазване на околната среда и по физика и астрономия в Профилираната природо-математическа гимназия (ППМГ).

Предвидена е и работна среща с педагози  в актовата зала на ППМГ от 16.30 часа. На срещата ще присъстват директори и учители по математика, информатика и природни науки от училищата от община Ловеч.