26 зрелостници от ЕГ „Симеон Радев“ получиха немски езикови дипломи

  • 09 май 2019, 17:20
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium %d0%9f%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba 6

За 12-та поредна година на специална церемония 26 зрелостници от Езикова гимназия „Симеон Радев“ получиха своите немски езикови дипломи. Абитуриентите бяха поздравени от кмета на община Перник Вяра Церовска. 

„Скъпи ученици, с изключително удоволствие се обръщам към вас в един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек. Следвайте мечтите си, бъдете здрави, постигайте това, което желаете. Бъдете добри хора и никога не забравяйте нашия общ дом - Европа. Той има нужда от вашата смелост, креативност и оптимизъм. Желая ви успех и съм сигурна, че ще запазите традициите и гордостта, че сте перничани. Бъдете винаги духовно млади, усмихнати, позитивни, изпълнени с мечти и сила да ги постигнете. На добър час и успехи в живота“, пожела кметът на зрелостниците. На празника присъства и зам.-кметът Севделина Ковачева. 

На изисканата церемония, на която по традиция звучат и изпълнения на Камерен оркестър „Орфей“, зрелостниците получиха своите немски езикови дипломи.

От 12 години в Езикова гимназия „Симеон Радев“ има паралелки, в които езикът на Гьоте и Шилер се преподава от немски педагози. Сертификатът удостоверява най-високото ниво на владеене на немски език, припомни директорът на учебното заведение Теменужка Аначкова.