3 млн. лева инвестира американска компания в Гълъбово

  • 15 август 2017, 19:15
  • Default profile Автор Цвети Василева
Medium %d0%9f%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5 %d0%93%d1%8a%d0%bb%d1%8a%d0%b1%d0%be%d0%b2%d0%be 1

В Младежкия център на Гълъбово днес бе подписано споразумение за сътрудничество между ЕЙ И ЕС България, собственик на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”,  и Община Гълъбово. Споразумението е за срок от пет години и предвижда инвестиции от 3 млн. лв. в цялата община.

Документът подписаха Светла Боянчева, председател на Общински съвет Гълъбово, кметът Николай Тонев и Оливие Маркет, президент на компанията „ЕЙ И ЕС България“ и ръководител „Бизнес развитие“ за бизнес звено Европа и Азия.

Целта на споразумението е да се поддържат съществуващите плодотворни отношения между страните, насочени към подобряване условията на живот на жителите на община Гълъбово. По този начин се надграждат съществуващите добри отношения. Споразумението е пример за положителните резултати при изграждането и прилагането на проекти, използващи публично-частно партньорство. Предстоящите проекти, програми и инициативи ще бъдат реализирани на територията на цялата община.

На подписването присъстваха още зам.-кметовете Пламен Бараков и Димитър Василев,  Тодор Бележков, изпълнителен директор „Експлоатация“ на ЕЙ И ЕС България, общински съветници, кметове и кметски наместници от Общината, спортните клубове по художествена гимнастика, футболистите от „Ботев“ Гълъбово, бадминтон, жители и гости. 

„Община Гълъбово поддържа добри отношения с големите инвеститори в региона. Чрез работата на ръководния екип на Общината и правилните решения се подобрява инфраструктурата, подобрява се и  социалната среда на всеки един жител. Програмите за корпоративна социална отговорност са насочени пряко към населението според потребностите, за опазване на околната среда, опазване на културата, историята и традициите, развитие на спорта и др.”, коментира Николай Тонев.