30 000 меломани в Благоевград за Наградите на БГ радио

  • 11 юни 2018, 13:43
  • Default profile Автор Мария Димитрова
Medium simo

Остават броени дни до връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио. Тази година събитието ще се състои на 16 юни (събота) в Благоевград, където на специална церемония ще бъдат раздадени статуетките, присъдени от слушателите. Какви изненади да очакват гостите? Какво остава скрито за публиката? Кои са днешните посланици на българската музика? Отговорите на тези и още въпроси научихме от Симо Колев - водещ на Годишните музикални награди на БГ Радио.

- Г-н Колев, какви изненади да очакват гостите на 16-тите Годишни музикални награди на БГ радио тази събота?

- Годишните музикални награди на БГ Радио са най-голямото музикално събитие, най-бляскавата и най-високата сцена за българските музиканти. Тук се раждат хитовете и на тази сцена си правят компания младите и утвърдените звезди в българската музика. И така за 16–ти път.

- Колко меломани очаквате да се стекат към Благоевград за концерта церемония?

- Ако ни трябва бройка – 25 000 – 30 000 души, които очакваме на живо в Благоевград. Ако ни трябва по-голяма бройка – милионите зрители на Нова телевизия, които ще гледат наградите по телевизията. Ако ни трябва нещо извън статистиката – всички докоснати от най-актуалната българска музика. БГ Радио винаги предлага емоция и изживяване. И това не се измерва в брой зрители.

- Какво остава скрито за публиката покрай Годишните награди на БГ Радио?

- Свръх ентусиазмът и безпримерната организацията на екипа на БГ Радио, който прави наградите. Всеки един човек от нашия екип. Правим събитие, като никое друго, в което са организирани над 1000 души. Правим всичко това без никакво опълчение, без никакви истерии и без никакви грешки. А, забравих да отбележа – ние сме по-малко от 50 души. На всеки един от тях бих заложил себе си без да се замисля.

- Събитието ще се състои в Благоевград - първия град в България, обявен за град-посланик на българската музика. Кои са днешните посланици на българската музика?

- Утвърдените изпълнители, които продължават да правят хитове и които продължават да пеят златните си хитове, които никой не е забравил, защото са незабравими. Те дават прекрасен пример на младите – да продължават и да не спират. Новите български звезди, които създават конкурентна и адекватна музика, която слушаме, не от съжаление или само защото е българска, а просто защото е наистина хубава. Точно толкова хубава, колкото и всичко, което се създава по света. И БГ Радио. Ние сме домът на най-добрата българска музика и при нас най-добрата българска музика се чувства у дома си.  

- Каква музика слушат днес българите? Как са се променили предпочитанията на хората през последните години?

- Хубава музика със завладяващи текстове. Понякога малко по-скандална с малко по-пиперливи текстове, но рядко - отвъд границите на добрия вкус. До преди 20-тина години се слушаше по-баладична музика, но сега българската музика стана много по-приложна и по-делнична.

- Има ли възраждане на българската музика у нас?

- Възраждането е процес, движение, развитие. Чисто житейски всеки от нас има своите спадове и своите силни моменти. Движението е константната величина. Така е и с българската музика. Тя се развива и избуява, създава своите хитове. Понякога повече, понякога по-малко. Това е движение и развитие. Повече си падам по тези понятия.

Гласувайте за "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 ТУК!