30 000 напълниха Банско заради Цеца, Ивана и Преслава

  • 09 септември 2019, 10:56
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%b1%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be7

Заради участието на сръбските музикални звезди Цеца Величкович и Саша Матич, както и българските фолк диви Ивана и Преслава, тази година на фестивала „Банско Балкан Фест” дойдоха близо 30 хиляди фенове на балканската музика от всички краища на България. Гости от Сърбия, Македония и Гърция пристигнаха специално за концертите в петък и събота, които „взривиха” най-добрия зимен курорт на Балканите. Цеца, и Саша Матич зарадваха своите фенове с любимите им хитове. Българските поп фолк прими Ивана и Преслава представиха на публиката най-доброто от репертоара си. По традиция фестивалът бе открит с песни от невероятния фолклор на Банско в изпълнение на Фолклорна група „Банскалии” и Танцова формация „Бански фукли”, а втората вечер на сцената се качиха „Бански старчета” и Танцова формация „Еуфория”.

Кметът Георги Икономов бе поздравен от Ивана, Преслава и Иван Динев - Устата - водещ на фествала, за това, че Банско е град, пълен със събития и че точно този фестивал се случва тук, в най-добрия и красив български курорт.

На финала на своето участие Ивана запя "Моя страна, моя България" и извика на сцената кмета Георги Икономов, за да развеят заедно българско знаме под аплодисментите на публиката. Икономов призова всики да обичат България и не скри радостта си от факта, че фестивалът се радва на толкова много фенове.

Кралицата на балканската музика Цеца не излъга очакванията на препълнения от нейни почитатели стадион в Банско в събота вечерта и изпълни най-големите си хитове, раздавайки се на сцената.

Красива музика, прекрасни изпълнители, щастлива и многобройна публика - това бе картината в двете вечери на тазгодишното издание на най-големия фестивал за балканска музика в България.