32 въжени моста в 6 области - опасни за гражданите

  • 12 февруари 2016, 08:31
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5327197611ddc

32 въжени моста в областите Пловдив, Стара Загора, Хасково, Смолян, Пазарджик и Кърджали са опасни за гражданите и трябва да бъдат реконструирани. Такива указания е дала Апелативна прокуратура-Пловдив след извършена проверка.


Инспекцията е направена на съоръжения - общинска и държавна собственост, намиращи се в изброените шест региона от апелативната зона и е по указание на Върховна административна прокуратура.


Специални технически комисии са проверили състоянието на общо 73 въжени мостове. 28 от тях са в Кърджали, 24 – в Смолян, 12 - в Пловдив, 5 - в Пазарджик и по два съответно в Хасково и в Стара Загора. Констатирано е, че 32 от съоръженията са опасни за гражданите. Това съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.


С оглед отстраняване на неизправностите на въжените мостове, водещи до рискове за гражданите,съответните районните прокуратури от апелативната зона са сезирали кметовете на общините и дали 16 указания и едно предложение по чл. 196 и следващите от Закона за устройство на територията за незабавни ремонти или премахване на опасните съоръжения.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.