40 кмета се събират в Павликени за празника на яйцето

  • 16 април 2014, 12:15
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a16088bc7a2

40 кмета от цялата страна са поканени на първия празник на яйцето в Павликени на 1 май. Част от градоначалниците ще се включат в кулинарните състезания. Кметът на Каварна Цонко Цонев, ще представи нова рецепта на миди с яйца.

За фестивала са осигурени 5000 яйца, от които ще се готви, но и голяма част от тях ще отидат за "стрелба" и състезания. Най-много желаещи има за състезанието по хвърляне на сурови яйца в цел. Другите дисциплини са спринт, слалом, щафета, кражба на яйца и руска рулетка. В рулетката участниците ще трябва да счупят пет яйца в челото си и само едно от тях ще е сурово.


На шоуто ще бъда показано всичко, което може да се приготви от яйце-от най-обикновен омлет, до продукти за козметиката и фармацевтиката и произведения на изкуството. Мотото на празника е "Едно яйце-много възможности", каза кметът инж. Емануил Манолов.


Най-атрактивната готвачка на Павликени Елена Божанова ще забърка 101 омлета в огромен тиган. Част от атракциите ще е къщичката на Хензел и Гретел, в която ще се предлагат сладкарски изделия-от яйца.