40% от българите ще пътуват за Великден

  • 06 април 2014, 07:46
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 534105c816992

Около 40% от българите ще пътуват за Великден, това заяви зам.-председателят на Българска туристическа камара Йоанна Дочевска, съобщава БГНЕС.

Записванията за почивка за Великденски празници започнаха и почти приключват. Въпреки това не е невъзможно да се уредим с почивка в последния момент, но не бива да забравяме, че колкото по-рано планираме, толкова по-евтино ще ни излезе. СПА хотелите и курорти в България са водещи за празниците. Сред най-желаните дестинации се нареждат Велинград, Хисаря, Добринище и Сандански.
Уикенд за двама в СПА хотел може да бъде на цена от 150 лв., а може да стигне и до 400 - 500 лв.


Черноморието все още не е привлекателно за туристи. Не трябва да се подминават еднодневните екскурзии около Великден, които обикновено са с тръгване сутрин и връщане вечер на цени от 15 до 20 лв.


По всички празници има тенденция хотелиерите да правят отстъпки, които обикновено са пакетни, но имат изисквания за минимум три нощувки. Те излизат много по-изгодно, отколкото една или две отделни нощувки.


Има варианти за почивка в южната ни съседка с организиран транспорт на цени, които започват от 350 лв. за три нощувки с организирана Великденска вечеря.


Гръцките острови Тасос и Санторини не са за пренебрегване, като едни изключително красиви места за почивните ни дни. Разликата при тях, обаче е, че Санторини е доста по-далечна дестинация спрямо България. От друга страна Тасос е близо до България, пълен е със семейни хотели и квартири и свободни места в последния момент винаги може да се намерят.


Част от българите пък предпочитат да прекарат Великденските празници на по-нестандартни дестинации, като Виена, Будапеща и Рим. Почивка в Рим със самолет за 4 дни би ни излязла около 1200 лв. Други държави към, които се насочват българите са Хърватия, Македония и като цяло християнските държави.