45 души започват работа след проект на КНСБ Смолян

  • 15 май 2015, 13:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5d43d47c20

Общо 75 души бяха обучени по проект„Шанс за работа – 2015 година” на КНСБ в Смолян, насочени към най-рисковите групи на трудовия пазар –безработни над 50 години и младежите до 29 годишна възраст, съобщи председателят на регионалната синдикална организация в Смолян Тодор Капитанов.


В болничните заведения в Смолян и Мадан, както и в Дома за възрастни хора в село Фатово, бяха обучени 45 човека, които получиха удостоверение за усвоена професия „Болногледач“ . Овен тях, ,30 младежи вече имат удостоверения за усвоена професия „Помощник възпитател” и „Социален асистент” в детските градини на територията на Община Смолян.


След успешно полагане на изпитите, 30 души от обучените лица започват работа на срочен трудов договор по професията, придобита в здравните и детски заведение.


„Проектът се реализира за трета поредна от КНСБ в Смолян, а успешните резултати от него ни обнадеждават, че тази традиция ще продължи и занапред. Благодаря на всички, които взеха участие в програмата, като специално искам да благодаря на директорите на Бюрата по труда в Смолян и Мадан - Замфир Копчев и Веска Павлова, защото без тяхното съдействие и усилията на екипите им, нямаше да успеем да реализираме програмата в този голям мащаб” , коментира Капитанов.