4х4 автошоу в смолянско

  • 11 май 2015, 15:10
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 c58b 2392

„Истинско зрелищно автомобилно шоу Смолян 4х4 ще се проведе на 30 и 31 май т.г. , преди разклона за Пампорово“ съобщи главният организатор на състезанието Григор Павлов. Събитието се организира от община Смолян и местния Автомото клуб. По информация на общинския пресцендър, любителите на офроуда ще демонстрират умения зад волана на очертано трасе , което трябва да преминат за определено време. Не се изисква такса за участие в състезанието. Ангажиран е и хотел, в който участниците и публиката ще ползват специални отстъпки, посочи Павлов. Вече има голям интерес към състезанието , записали са се участници от Смолян, Асеновград, Стара Загора, Чепеларе, Девин, с. Ягодина, с. Проглед и др. В надпреварата могат да участват джипове 4х4 , без ограничения в модификацията на автомобилите. Павлов благодари на собствениците на имотите, които са ги предоставили безвъзмездно за трасе на състезанието.

„Наши два екипажа вече демонстрираха умения в офроуд надпревари в Сливен и Лазарово. Кристин Заимов , който представи община Смолян в Лазарово, вторият ден се е класирал първи. Лично кметът Николай Мелемов е спонсорирал участниците, за да представят Смолян в зрелищната надпревара.“ добави той.

„Целта ни е да направим всичко възможно Смолян да присъства в офроуд календара като кръг от републиканското първенство,“ посочи Павлов. „Началото бе дадено, когато през септември м.г. стартира Smolyan Race 2014. За участие в състезанието се бяха записали 80 любители на високите скорости и безопасното шофиране. Поредното издание на Smolyan Race ще се проведе пак септември тази година. Целта е да се постигне възпитателен ефект при младите хора , любители на високите скорости.“