5 постановки в Симитли в Нощта на театрите

  • 05 ноември 2018, 20:02
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a1%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%82%d0%bb%d0%b8 %d1%82%d0%b5%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1%80 2016

За поредна година Симитли ще е подвластен на театралното изкуство като част от платформата „Европейска нощ на театъра“. Общината, местното читалище „Св. Климент Охридски“ и Драматичен театър „проф. Енчо Халачев“ се присъединяват към дългогодишната традиция на инициативата и на 17 ноември в продължение на няколко часа театърът ще завладее почитателите на Мелпомена.

Пет представления ще се играят във времето от 10,00 часа сутринта до 22,00 часа вечерта и по този начин ще се засвидетелства уважението на зрители и творци към изкуството, което носи преживяване, емоции, смисъл и любов. Симитли е единственият малък град в България, който развива магията на Мелпомена и се включва да пореден път в Нощта на театрите. Благодарение на община Симитли входът на всички представления ще е свободен, за да могат максимално много хора да се насладят и да се докоснат до театралната магия.

Целодневният маратон с представленията на Драматичен театър "Проф. Енчо Халачев" очаква  жители и гости на Симитли.

Първото представление е за най-малките - "Приказка от цветната леха“, което ще се играе в 10,00 часа. Постановката "Ревизор" на Театрална школа ,,Ер Малък“ е от 14,00 часа, а два часа по-късно зрителите ще видят "Не се гаси, туй що не гасне" – драматизация по български амтори на Театрална школа към НЧ „Свети Климент Охридски”-Симитли. "Съботна езда" – авторски спектакъл на Агенция „Фъри” ще бъде представена на сцената в 18,00 часа. Финалът е за спектакъла "Домът на Бернарда Алба" на ДТ,,Проф. Енчо Халачев“ от 21,00 часа.

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!