50 години от обявяването на Твърдица за град

  • 02 септември 2014, 05:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54054eeb90caa

Днес започват юбилейните чествания по повод 50 години от обявяването на Твърдица за град и 100 години читалищна дейност.

Градските тържества съвпадат и с националното честване на 129 години от Съединението на България на 6 септември.


В програмата са включени множество културни и спортни събития. Началото на тържествата се поставя на на 2 септември с „отворени врати" за разглеждане на архива на вестник „Твърдишки глас" и филми по Програмата за съхраняване на културно-историческата наследство (2008-2010).


В градското читалище ще може да се види изложбата „Твърдица през погледа на своите художници".Ще има и базар на местни производители.


Самодейният читалищен театър ще представи на 3 септември „Ловчанският владика", за 5 септември е предвидена „ретро вечер" -музика, танци, мода през годините, а следващата вечер ще бъде на оперния певец Димитър Станчев и приятели. В празничната седмица ще бъде и премиерата на филма „Езерно момиче", заснет край яз. „Жребчево".


В съботния ден - 6 септември, спортни емоции ще внесе стартът на скоростната отсечка Твърдица - Буйновци на 34-то „Рали Сливен", кръг от Европейската рали купа (5-7септември).


Честванията в Твърдица ще завършат с тържествен концерт по повод на юбилейните годишнини в града.